Mantrailing

Ontdek de avontuurlijke wereld van mantrailing en geef jouw hond de kans om zijn natuurlijke speurvaardigheden te ontplooien! Onze unieke training neemt je mee op een reis vanaf de basis tot gevorderd niveau, waarbij je samen met je trouwe viervoeter uitdagende sporen volgt en groeit als een onverslaanbaar team. 

Mantrailing

Waarschijnlijk heb je wel eens beelden gezien op tv van een hond die met vastberadenheid een vermist persoon opspoort of anders heb je er wel eens van gehoord. Maar heb jij je ooit afgevraagd hoe deze indrukwekkende zoekvaardigheid wordt ontwikkeld? Welkom in de wereld van mantrailing, waar we de kracht van de neus van jouw hond benutten om een ongelooflijke zoekvaardigheid te ontwikkelen.

Mantrailing is een fascinerende techniek waarbij honden getraind worden om individuen op te sporen aan de hand van hun unieke geur. Deze techniek wordt vaak gebruikt in zoek- en reddingsoperaties, maar kan ook op andere gebieden worden toegepast, zoals het opsporen van vermiste personen, het terugvinden van verloren voorwerpen of zelfs het vinden van verdwaalde huisdieren.

We staan te popelen om samen met jou de reis te maken vanaf de basis van het mantrailen naar steeds uitdagendere stappen. Tijdens deze training werken we in duo’s zodat jij en je hond voldoende individuele aandacht krijgen om optimale vooruitgang te boeken.

We beginnen met de basis van het mantrailen. Zo laten we je kennismaken met de fundamenten van geurherkenning en het volgen van geursporen. Onze ervaren instructeurs zullen jou begeleiden bij het begrijpen van de essentiële communicatie tussen handler en hond. Samen zullen we werken aan het opbouwen van vertrouwen en het versterken van jullie teamdynamiek.

Naarmate je steeds verder vordert, gaan we de lat hoger leggen. Je zal je vaardigheden steeds moeten aanscherpen terwijl wij de sporen langer en complexer maken. We zullen je hond uitdagen om geursporen te volgen in verschillende omgevingen en situaties.

Wanneer we de tussenstappen doorlopen, zal je merken dat je hond steeds zelfverzekerder en doeltreffender wordt in het opsporen van personen/voorwerpen. We zullen jou aanmoedigen om als team samen te werken, waarbij je als handler de subtiele signalen van je hond leren herkennen en interpreteren. Dit zal de band tussen jullie versterken en je in staat stellen om efficiënter te communiceren tijdens het mantrailen.

Dus trek je wandelschoenen aan en maak je klaar voor de wereld van mantrailing! Samen zullen we van de basis naar gevorderd groeien, waarbij we je hond zich ontwikkelt tot een ervaren speurder die in staat is om in diverse situaties te werken.

Let op! Wanneer jullie als combinatie niet aan werk zijn, betekent dit dat je spoorloper bent voor de andere combinatie.  Dit houdt in dat je eigen hond achter moet laten in de auto, in een bench of aan een boom op het terrein. Je mag natuurlijk ook een extra persoon meenemen die op je hond kan letten

Aan het einde van deze training ga je naar huis met:

  • Oefeningen waarmee je thuis direct aan de slag kunt
  • Nieuwe opgedane vaardigheden en kennis
  • Een goed gevoel omdat je samen bezig geweest bent met je hond

Deze training bevat onder andere:

  • Praktijklessen in duo’s
  • 60 minuten per les
  • Gediplomeerde en ervaren instructeurs
  • Trainen op onze eigen fantastische locaties die uitermate geschikt zijn voor onze mantrailing trainingen
  • De trainingen vinden gedurende de hele geboekte reeks altijd opvolgend plaats op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip.
  • Klik hier voor veelgestelde vragen

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Staat er voor jou geen passende datum tussen? Wij bieden ook privé trainingen aan. Klik hier voor meer informatie.