Rally-O

Vanaf september bij Wereldhond.

Samen met jouw hond op een leuke, actieve manier aan het werk. Leuke, spannende en afwisselende routes met opdrachten waarbij beheersing van commando’s een rol speelt. En je mag je hond nog aanmoedigen ook! 

Wat is Rally-O?

Rally-O (waarbij de O staat voor ‘obedience’) komt oorspronkelijk uit Amerika. Deze hondensport is een vorm van obedience (gehoorzaamheid), maar er komt geen apporteer en zoekwerk in voor. Bij Rally-O loop je samen met je hond een, door middel van bordjes, uitgezette route, die is opgebouwd uit verschillende gehoorzaamheidsoefeningen. Elk route is anders, en afhankelijk van het niveau van jou en je hond zijn de oefeningen simpeler of moeilijker en worden ze aangelijnd of los uitgevoerd.

Bij deze hondensport ben je op een leuke, actieve manier aan het werk met je hond en loop je spannende, afwisselende opdrachten door. Om te zorgen dat de honden de oefeningen goed gaan beheersen wordt er veel met targets getraind en komen er ook leuke Body & Mind en Fitness oefeningen voorbij.


Wat Rally-O uniek maakt is dat je je hond mag aanmoedigen in de ring door te praten, commando’s te geven, in je handen te klappen of door handsignalen te geven. In het Rally-O parcours kun je oefeningen tegenkomen die bestaan uit volgwerk met uitdagende bochten en wendingen, blijven zitten, blijven staan, en allerlei variaties hierop. Dit klinkt misschien wat saai, maar is echt fantastisch om met je hond te doen. Het aanleren van de oefeningen is geweldig om te doen en honden vinden dit zo leuk dat het los van de lijn werken uiteindelijk heel makkelijk gaat.
Door deze training gaan hond en eigenaar een hele sterke relatie en communicatie krijgen. Het vertrouwen in elkaars lichaamstaal wordt groot en de hond leert op een ontspannen wijze zijn/ haar lichaam goed te gebruiken.

 Voor wie is het geschikt?

Geschikt voor alle honden van alle rassen of kruisingen en alle leeftijden. Wel moet de hond minimaal een halfjaar oud zijn en al zeker de gehoorzaamheid basis beheersen.

Je kunt bij Wereldhond op recreatief niveau Rally-O trainen en soms worden ook wanneer animo (individuele of kleinschalige) wedstrijden georganiseerd. Hierbij worden de cursisten ingedeeld in de klassen novice-A, novice-B, advanced en excellent. Helaas organiseert de officiële Nederlandse vereniging Rally-O al even geen activiteiten meer. Hopelijk kunnen we dit in 2025 wel bereiken!

Het officiële reglement van Rally-O kan je hier vinden 

Bronnen: Rally Obedience Nederland en Raad van Beheer

Tip: kijk voor meer video’s op You tube om een goed idee te krijgen wat Rally O is!

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Staat er voor jou geen passende datum tussen? Wij bieden ook privé trainingen aan. Klik hier voor meer informatie.