Jachttraining

“Ga op een prettige en eerlijke manier samen het fantastische spel van jagen leren! De lessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde jachtinstructrices Tamara en Gwen die tevens ook beide actief en succesvol in zowel de wedstrijden als in de praktijkjacht zijn.”

Fun met de shooter

jachttraining

De jachttraining van Wereldhond is bedoeld om het beste uit jouw (jacht)hond te halen. Een jachthond is geboren met de drive om te werken. Een hoop mensen denken dat je door jachttraining je hond leert te jagen, maar dit is een totaal verkeerd beeld. Door jachttraining leer je je hond juist met zijn jachtinstincten om te gaan, die er toch ‘bewust’ ingefokt zijn. Een goed getrainde (jacht)hond is steady (beheerst), heeft goed contact met de eigenaar, is sociaal, wil graag werken en kan direct gehoor geven aan gevraagde commando’s.

De jachttraining basis van Wereldhond bestaat uit het werken na het schot. Dit betekent dat de hond alleen het aangegeven ‘apport’ mag halen. Bij Wereldhond werken we volgens OWT richtlijnen (klik hier voor regelement en uitleg). Dit betekent ook dat er dus alleen met dummy’s gewerkt wordt. Wanneer er toch behoefte is om kennis te maken met ‘koud wild’ is dit mogelijk als extra optie naast de training. De jachttraining kan al vanaf de leeftijd van 16 weken. Een jachttraining is als een sporttraining en is een mooie aanvulling om actief bezig te zijn met je hond naast onze andere ‘opvoedings’ trainingen. 

Deze training bieden we aan als basistraining en een vervolgtraining. De basistraining dient eerst afgerond te zijn voordat de vervolgtraining gestart kan worden. De trainingen zullen buiten op de prachtige locatie plaatsvinden die wij tot onze beschikking hebben. 

Deze training bevat onder andere:

  • Praktijklessen in kleine groepen van 6 honden
  • 60 minuten per les
  • Gediplomeerde en ervaren instructeurs
  • Trainen op onze eigen fantastische locaties die uitermate geschikt zijn voor onze jachttrainingen
  • De trainingen vinden gedurende de hele geboekte reeks altijd opvolgend plaats op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip.
  • Klik hier voor veelgestelde vragen

 

Op dit moment zijn er geen trainingen beschikbaar

Helaas hebben we op dit moment geen trainingen beschikbaar. Houd onze website en sociale media goed in de gaten voor updates over aankomende trainingen.

De jachtinstructeurs 

Tamara jachtinstructrice

Tamara Ekelschot-Levering

Gwen

Gwen Leeuwe

Staat er voor jou geen passende datum tussen? Wij bieden ook privé trainingen aan. Klik hier voor meer informatie.

DE PRAKTIJKlessen

Omdat het in de jachttraining veel over apporteren gaat is het wel belangrijk dat de hond op zijn minst, voor deelname aan deze training, zijn speeltje of favoriete voorwerp kan terug brengen bij de eigenaar. Wanneer dit nog niet lukt kun je contact opnemen voor een privéles. Elke hond mag deelnemen aan de jachttraining, leeftijd vanaf 16 weken. 

LET OP: De trainingen gaan ook bij slecht weer altijd door!

Wil je meer informatie over deze training? Neem gerust contact op!

Staat er voor jou geen passende datum tussen? Wij bieden ook privé trainingen aan. Klik hier voor meer informatie.

jacht trainingspakket