lichaamstaal

Lichaamstaal van honden 

Om hondentaal te kunnen begrijpen is het van belang dat iedereen in het gezin op de hoogte is van de spanning signalen van de hond. Spanning signalen vertellen dat de hond spanning heeft en daar een uiteindelijk gedrag/reactie op kan gaan geven. Spanning kan positief of negatief uitpakken. Wanneer deze signalen genegeerd, of gecorrigeerd worden kan de hond deze gaan overslaan. Dit is natuurlijk niet wat we willen aangezien dit voor de hond zijn communicatie is over een situatie. Vormen van spanning die negatief uitpakken willen we voorkomen. Denk aan het voorkomen van afpakken door ruilen, of aan de hond niet in bedreigende situaties brengen. Deze voorbeelden worden uitgewerkt in de puppytraining. 

In het volgende filmpje worden er voorbeelden gegeven over lichaamstaal van de hond. Leuk om met het gezin te kijken! 

Filmpje: Lees je hond!

Onderstaand een afbeelding met de meest voorkomende spanning signalen. Het laatste signaal, het afschudden, betekend dat de hond de spanning van zich afschudt. Dat is een goed teken maar geeft jou de informatie dat de hond het dus wel spannend vond.  
Spanning is niet per definitie een negatief signaal. Ook wanneer een hond positief opgewonden is kan hij spanning signalen afgeven! 

Leer de signalen goed zodat jij je hond kunt lezen! 

 

 

Heb je nog vragen of wil je meer weten?

reCAPTCHA is required.
Puppy training in Heemstede

Blijf op de hoogte!

Laat hier je e-maildadres achter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, trainingdata, workshops en lezingen!

Bedankt! Check je mail en klik op de link om de inschrijving te bevestigen.

Share This